راز ساخت تلویزیون شفاف شیائومی افشا شد
معرفی تلویزیون شفاف شیائومی
شیائومی برای دهمین سالگرد تأسیس خود اولین تلویزیون هوشمند خود را با نام Mi TV LUX 65 ”OLED (با نام سری مستر) را در چین معرفی کرد. این تلویزیون ۷ هزار دلار قیمت دارد که از 16 آگوست برای خرید در کشور اصلی این برند در دسترس خواهد بود.
تلویزیون جدید شیائومی پنل OLED شفاف 55 اینچی را دارد که اندازه آن تنها 5.7 میلی متر ضخامت دارد ، مانند مدل قبلی در سری LUX ، به نظر می رسد از پنل ال جی نیز استفاده شده است و به علت قرارگیری تمام قطعات در پایه به شکل نیمه شفاف درآمده است.

تلویزیون Mi TV LUX OLED به لطف بهره مندی از موتور هوش مصنوعی پیشرفتهای به نام AI Master Smart Engine و بیش از 20 الگوریتم بهینه سازی بهره می برد.
تراشه سفارشی مدیاتک ۹۶۵۰ به طور هوشمند بهینه سازی تصاویر را انجام میدهد، اما در مورد نحوه جداسازی پس زمینه از سوژه و یا توانایی این محصول به انجام این کاری سخنی به میان نیاورد. ویژگیهای قابل توجه این تلویزیون میتوان به زمان پاسخ گویی ۱ میلی ثانیه و نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتز، نسبت کنتراست ۱۵۰۰۰۰:۱ و پوشش ۹۳ درصدی فضای رنگی DCI-P3 اشاره کرد.

پایه شگفت انگیز
برای ایجاد نمایشگر شفاف، تمامی سختافزارهای مربوط به صدا و قطعات الکترونیکی موجود در پنل پشتی تلویزیون عادی به پایهی زیرین تلویزیون شیائومی انتقال داده شده است. این کار باعث شده تا اجزا از حد معمول، بسیار نزدیکتر باشند و مشکل خنکسازی برای آنها ایجاد شود. نتیجه چنین اقدامی، فاصله کمتر از استاندارد قطعات در پایه زیرین است که شیائومی را مجبور به طراحی یک سیستم خنک کننده مخصوص کرده است.

پردازشگرهای این تلویزیون به گرماگیرهای آلمیونیوم قوی (Heat Sink) مجهز شده و پایه نیز از چندین حفره بهره میبرد که انتقال هوا را امکانپذیر میکنند. این هیت سینک و حفره ها تاثیری بر زیبایی پایه و تلویزیون نگذاشته اند.
نمایشگر جادویی شیائومی
نمایشگر LCD و OLED میتوانند شفاف باشند. با این حال شیائومی پنل OLED را انتخاب کرده است. البته نمایشگر OLED بهطور ذاتی شفاف نیستند و از آنجا که این نوع پنل نیازی به نور پس زمینه ندارد اما یک تلویزیون LCD شفاف به یک بک-لایت نیاز دارد. پس شرکت سازنده از ماتریس RGBW در نمایشگر استفاده کرده که در آن، فقط نیمی از پنل با پیکسل پوشانده شده و نیمی دیگر شفاف مانده است.
پیکسل ها به اندازه کافی خوب هستند که شما نمی توانید آنها را در فاصله بینایی عادی مشاهده کنید و شکاف بین آنها به همان اندازه کوچک است. تمامی این پیکسل ها در یک صفحهی شیشهای بهظاهر عادی ادغام شدهاند.
در تصویر زیر کیفیت پنل OLED سنتی با تلویزیون شفاف شیائومی مقایسه شده است. پیکسل های معمول در سمت راست هستند و ناحیه سمت چپ شفاف است.

زیرپیکسل (sub pixel) هرکدام نیز آورده شده است. واضح است پنل OLED طراحیشده در تلویزیون شفاف جدید، تجربهی بصری لذتبخشی را ارائه میدهد.

حالا شیائومی با عرضه این تکنولوژی شاید از برچسب یک برند کپی کننده تا حد قابل قبولی از نگاه مصرف کنندگان فاصله گرفته باشد و با پیشی گرفتن در عرضه تلویزیون های هوشمند در سایر صنایع فعال نیز بتواند نظر بازار را به خود جلب کند و بازهم شاهد نوآوری های تحسین برانگیز از شرکت شیائومی باشیم.
با آیومگ باشید!